Ieri, am fost toată ziua pe drumuri, negăsind timp disponibil pentru o postare legată de Ziua Mondială a Albinei.
Timp disponibil pe care de altfel îl găsim din ce în ce mai greu, pentru social media, pentru că suntem nevoiți să alegem între fapte și postări.
Și nu știu cum se face că de fiecare dată alegem faptele.
Dar scriu acum, chiar dacă la o zi după marea sărbătoare a albinei, pentru că doresc să va împărtășesc o curiozitate, care, desigur are legătura cu albinele:
În 2019, pe 24 mai, la 4 zile după sărbătoare eram sunat de la IKEA Băneasa pentru a salva un roi de albine care se așezase în partea frontală a magazinului și crea puțină panică în zona în care este expus mobilierul de grădina.
Am deplasat PatrulaAlbinelor la fața locului și am găsit asta, după care am purces la rezolvarea situației:
Anul acesta, cu 4 zile înainte de marea sărbătoare, din nou la IKEA Băneasa s-a așezat un alt roi, de data aceasta în spatele magazinului, în curtea pe unde primesc marfa.
Roi pe care, ca și în cazul primului de acum 4 ani, l-am inclus în patrimoniul stupinei comunitare de pe clădirea de birouri care aparține Grupului de Inițiativa Civică Cișmigiu(stupina, nu clădirea, GIC urile nu sunt atât de bogate)
Între timp, în acești 4 ani care s-au scurs între cele două salvări de albine, s-au mai întâmplat și alte lucruri frumoase în parteneriat cu IKEA România.
Mai precis IKEA România, printr-o colaborare cu Asociația Pentru Protecția Albinelor și Polenizatorilor Sălbatici ar fi trebuit să finanțeze o stupină urbană comunitară, în mijlocul unei grădini dedicate polenizatorilor care să fie utilizată în scop educațional, pentru schimbarea percepției locuitorilor din București, în privința albinelor.
Ar fi fost prima stupină de acest gen din România, de fapt nu am cunoștință să existe ceva asemănător nici în Europa(dacă știți voi, dați-mi și mie de veste)
Locul cel mai potrivit pentru acest lucru a fost identificat în parcarea din spate a IKEA Pallady. Din mai multe motive, pe care nu le mai enumăr aici, părea locul ideal.
Toate bune și frumoase, după câteva luni de alergat după soluții, agitație și nesomn am reușit să punem pe masa IKEA un buget.
Dar… între timp am avut de-a face cu o pandemie și Excelența Sa Covid-19 a sosit pe nepregătite de pe meleagurile chinezești și ne-a dat toate planurile peste cap…
Așa că planurile s-au schimbat…
Dar oricum ideea a continuat, cu modificările și întârzierile de rigoare iar la începutul anului 2022, pe 21 martie, am susținut primul atelier în Grădina Biodiversității din IKEA Pallady, dintr-o serie de 19 ateliere apicole(inițial 18) cu intenția de împrietenire a bucureștenilor cu albinele.
Am dus la bun sfârșit cu un grad de excelență ridicat, toate atelierele respective, dovedit prin feedbackul primit și a prezenței unora dintre participanți la mai multe ateliere, chiar și a recomandărilor primite, lucru pentru care le suntem recunoscători.
Asta chiar dacă a trebuit să mai facem față și unui uragan în context personal, chiar înainte de începerea atelierelor.
Acum scriind acest articol, sunt izbit frontal de apariția cifrei 4, de atât de multe ori. 4 zile după data de 20 mai, acum 4 ani și 4 zile înainte de 20 mai în anul acesta.
Nu știu cum să interpretez această prezență a cifrei 4, de aceea rămân în căutarea unui expert în numerologie, care să îmi descifreze asta.
Pot fi chiar și 4 experți, n-ar fi nici o supărare 🙂
Și nici măcar o surpriză, după cum ușor vă puteți da seama!