Întâlnire comunitară în grădină | Pajiștea și albinele din parc

Scriu acest articol pentru că vreau să te invit la un eveniment special, o întâlnire comunitară, care are loc în această săptămână, în București, în Parcul Natural Văcărești.
În beneficiul albinelor, atât al celor melifere cât și a celor solitare, la începutul anului acesta am demarat un proiect “SuperFain”, despre care acum am vrea sa îți vorbim.

În parteneriat cu Asociația Parcul Natural Văcărești, care administrează parcul, am amenajat o grădină specială, dedicată albinelor și polenizatorilor sălbatici de pe teritoriul parcului și din jurul acestuia. Grădina este de fapt o pajiște, pe locul unei foste zone degradate a parcului, unde am însămânțat plante iubite de albine.

La doi pași de pajiștea cu plante melifere am găzduit și o parte din familiile de albine salvate de Patrula Albinelor din București, din zone apropiate parcului. Le-am amplasat într-un loc potrivit lor, deocamdată cu acces restrâns, închis publicului, până în momentul în care vom reuși să creștem acceptanța locuitorilor din București la prezenta albinelor. Pentru că, deși de o importanță covârșitoare pentru orice ecosistem sănătos, prezența albinelor în oraș încă este privită cu reținere sau frică, de o parte din oameni.

Despre aceste lucruri aș vrea să îți povestesc, alături de colega mea în ale albinăritului, Nicoleta Marin de la Parcul Natural Văcărești și de Bogdan Mihalache, peisagistul echipei.

Evenimentul are loc pe data de 13 septembrie de la ora 18.00 iar intrarea este liberă.
Te rog doar să anunți participarea printr-un scurt mesaj la contact@LaStupina.ro sau un comentariu la această postare.

Vezi evenimentul pe Facebook

Proiectul ”Grădina dintre bălți” este beneficiar al Programului de Finanțare „Creștem Grădinescu”, organizat de către Institutul de Cercetare în Permacultura din România si sponsorizat de Kaufland Romania și este implementat de Asociația Parcul Natural Văcărești în parteneriat cu Appaps.org – Asociația Pt. Protecția Albinelor și Polenizatorilor Sălbatici

**ATENȚIE**

Fotografiile și imaginile video vor fi folosite de Asociația Parcul Natural Văcărești (APNV) si de APPAPS.ORG pentru a își promova activitățile educative, acestea urmând să fie publicate pe rețelele de socializare.

Prezența dvs. reprezintă acceptul pentru a fi filmat și/sau fotografiat (atât dvs. cât și copilul/copiii) precum și pentru utilizarea materialelor în scopul mai sus menționat.

Orice material foto/video publicat în care apăreți poate fi șters/modificat printr-o solicitare scrisă.

Ai ceva de spus? Înțeapa aici!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.